KÜLDETÉSÜNK

A Biovéd 2005 Kft mikroszkopikus gombák felhasználásával fejleszt és gyárt biológiai készítményeket, melyek felhasználása az emberre és környezetre ártalmatlan.

A Biovéd alapításának fő mozgatórugója az a nemzetgazdasági és globális szinten egyaránt fellépő igény, és egyben kihívás volt, hogy a mezőgazdasági növényvédelmi eljárásokban összhangba hozzák a fenntartható jövedelmezőséget a hatékony biológiai termékek alkalmazásával.

A Biovéd alapításának elsődleges célja az volt, hogy Magyarországon keretet teremtsen a biológiai védekezésre irányuló kutatások gyakorlati felhasználására. Fejlesztéseink úttörőnek számítottak a magyar mezőgazdaságban. 1997-ben engedélyeztettük az első magyar fejlesztésű és gyártású biológiai gombaölő szert, KONI néven, mely hatékony készítménynek bizonyult a kórokozó gomba által okozott fehérpenészes rothadás ellen.

Számos biológiai növényvédő szert és termésfokozó készítményt fejlesztettünk ki, melyekkel hatékonyan csökkenthetőek a károk, illetve természetes úton növelhető a növények ellenálló képessége.

Elköteleztük magunkat a biológiai védekezés mellett. Kutatók vagyunk, akik nem érik be azzal, hogy a kutatási eredmények hasznosítása megálljon a szakmai publikációkban! Formulázott hatóanyagaink és világszínvonalú know-how-nk piaci értékesítésével teret és egyben lehetőséget teremtünk a biológiai védekezés térhódításának egy élhetőbb jövő érdekében.

BIOVÉD 1996-ban alapított magyar családi vállalkozás.
1997-ben engedélyeztettük az első magyar biológiai gombaölő szert (KONI)
17 darab mikrobiológiai termésnövelő készítményt fejlesztettünk az elmúlt 8 évben. 3 saját készítmény engedéllyel rendelkezünk Magyarországon, Ausztriában és Franciaországban.
2012-től egy francia műtrágya gyárnak szállítunk mikrobiológiai hatóanyagokat
2013-tól szállítunk mikrobiológiai termésnövelő anyagot a második legnagyobb lengyel műtrágya és növényvédő szer forgalmazó cégnek.
2016-tól bérgyártói lettünk a spanyol Trichoderma hatóanyagú biológiai gombaölő szernek.
2017-ben megkezdtük baktérium készítmények üzemi gyártását
2018-tól értékesítünk mikrobiológiai alapanyagokat nem mezőgazdasági felhasználás céljából is.
Mára a BIOVÉD mintegy 10 magyar mikrobiológiai készítmény bérgyártója.

Szolgáltatásaink

Termékek

bérgyártása

K + F

kapacitás

Gyártási technológia

és know-how