Trifender

A TRIFENDER alkalmazása jelentősen javítja a növénytermesztés biztonságát, használatával egészséges élelmiszer állítható elő. Használata szermaradékot nem eredményez.

A TRIFENDER használatával a műtrágya és növényvédő szer felhasználást legalább 25-30%-al csökkenteni lehet, és legalább 10-15% terméstöbblet érhető el. A TRIFENDER alkalmazása így legalább 3-szorosan térül meg.

A TRIFENDER hatóanyaga a talajok önregenerációját végző legfontosabb mikroorganizmus: a Trichoderma mikrogomba. Elsősorban a természetes talajokban is jelen lévő Trichodermák tevékenysége teszi lehetővé a vetésváltás alkalmazását a mezőgazdasági termesztésben. A TRIFENDER készítménnyel kijuttatott nagy mennyiségű Trichoderma spóra a talajok regenerációját jelentősen felgyorsítja.

A TRIFENDERREL kijuttatott Trichoderma tömeg immunizálja a növényeket, megnövelik azok stressz ellenálló képességét.

A Trichoderma gomba aktivitása stimulálja a gyökerek növekedését. A nagyobb gyökérrendszer hatékonyabb ásványi anyag felvételt tesz lehetővé, ami fokozottan igaz a nitrogén felvételére, csökkentve annak kimosódását. A TRIFENDER alkalmazásával csökkenteni lehet az ivóvízkészletek elnitrátosodását.

Felhasználás

A TRIFENDER dózisa 0,5-2,0 kg/ha, amit permetezéssel vagy öntözéssel is ki lehet juttatni a talajra. A kijuttatás a növényállományra is lehetséges, az eső vagy öntözés a gombaspórákat lemossa a talajra. A talaj felső 5-10 cm-es rétegébe a Trichoderma spórák mechanikai bedolgozással, vagy 10-20 mm esővel, ill. öntözővízzel is bejuttathatók. A készítmény gombaölő szerrel együtt nem juttatható ki. A TRIFENDER közvetlen hatása a talajban 2-3 hónapig marad fenn. A készítmény ismételt alkalmazása ajánlatos és hasznos.

Árak

Trifender

Bora

A BORA mikrobiológiai termésnövelő anyag hatóanyaga a hasznos talajlakó Beauveria bassiana gombafaj. A készítmény termésnövelő hatását mind egyszikű, mind kétszikű növények esetében kifejti. A készítmény alkalmazásával növeljük a talajban lévő hasznos mikroszervezetek számát, amelyek elősegítik a növények fejlődését, és ugyanakkor a kártevő szervezetek számára kedvezőtlen viszonyokat teremtenek.

Felhasználás

A készítmény dózisa 2-3 kg/ha, kijuttatása egyéves kultúrák esetében tavasszal, ültetvényekben tavasszal és ősszel is javasolt. A készítmény hatását több hét, ill. néhány hónap alatt fejti ki, de ez a kedvező hatás az egész tenyészidőszakra, vagy akár a következő évre is megmarad. A gombakészítmény kijuttatása permetezőgéppel, teljes talajfelületre történő permetezéssel, vagy az öntözővízzel történhet. Gombaölő szerekkel együtt kijuttatni nem szabad. A talajba történő sekély bedolgozás történhet mechanikai módszerrel, vagy esővel, ill. öntözővízzel történő bemosással.

Árak

Bora

Öko-ni

Az ÖKO-NI mikrobiológiai készítmény alkalmazása elsősorban kétszikű növényeknél hasznos. A hatóanyag Coniothyrium minitans az egyik legaktívabb gombafaj, amely részt vesz a talajok regenerációjában kétszikű növények termesztése előtt, ill. után. A Coniothyrium minitans faj a talajban a szkleróciumot képző kórokozók számára kedvezőtlen viszonyokat teremt.

Felhasználás

Az ÖKO-NI dózisa 0,5-2,0 kg/ha, amit permetezéssel vagy öntözéssel is ki lehet juttatni a talajra. A kijuttatás a növényállományra is lehetséges, az eső vagy öntözés a gombaspórákat lemossa a talajra. A talaj felső 5-10 cm-es rétegébe a Coniothyrium minitans spórák mechanikai bedolgozással, vagy 10-20 mm esővel, ill. öntözővízzel is bejuttathatók. A készítmény gombaölő szerrel együtt nem juttatható ki. Az ÖKO-NI közvetlen hatása a talajban egy éven keresztül is megmarad.

Árak

Öko-ni engedélyokirat .pdf 154.4 Kb Letöltés 
Öko-ni

Artis

Az ARTIS mikrobiológiai termésnövelő anyag hatóanyaga a talajlakó hasznos Arthrobotrys oligospora gombafaj. A készítmény termésnövelő hatását mind egyszikű, mind kétszikű növények esetében kifejti. A készítmény alkalmazásával növeljük a talajban lévő hasznos mikroszervezetek számát, amelyek elősegítik a növények fejlődését, és ugyanakkor a kártevő szervezetek számára kedvezőtlen viszonyokat teremtenek.

Felhasználás

A készítmény dózisa 2-3 kg/ha, kijuttatása egyéves kultúrák esetében tavasszal, ültetvényekben tavasszal és ősszel is javasolt. A készítmény hatását néhány hét alatt kifejti. A gombakészítmény kijuttatása permetezőgéppel, teljes talajfelületre történő permetezéssel, vagy az öntözővízzel történhet. Gombaölő szerekkel együtt kijuttatni nem szabad. A talajba történő sekély bedolgozás történhet mechanikai módszerrel, vagy esővel, ill. öntözővízzel történő bemosással.

Árak

Engedélyokirat .pdf 2.4 Mb Letöltés 
Artis

PS Power

A PS POWER mikrobiológiai készítmény biológiai hatóanyaga a hasznos talajlakó Beauveria bassiana gombafaj. A készítmény termésnövelő hatását mind egyszikű, mind kétszikű növények esetében kifejti. A készítmény alkalmazásával növeljük a talajban lévő hasznos mikroszervezetek számát, amelyek elősegítik a növények fejlődését, és ugyanakkor a kártevő szervezetek számára kedvezőtlen viszonyokat teremtenek. A PS POWER különleges formulázása lehetővé teszi a mikrogranulátum starter műtrágya és a biológiai hatóanyag együttes kijuttatását, így mindkét hatásmechanizmus együttes kiaknázását. A Beauveria bassiana spórák a starter műtrágyával együtt kijuttatva megfelelő időben és megfelelő mélységbe kerülnek a talajba, koncentráltan a növények közelébe, a sorokba.

Felhasználás

A PS POWER készítményt 20 kg/ha dózisban kell kijuttatni mikrogranulátum adagolóval a vetéssel egyidőben, a vetőmag sorába, a vetőmaggal azonos mélységbe.

Árak

PS Power

PS Perfect

A PS PERFECT alkalmazása jelentősen javítja a növénytermesztés biztonságát, használatával egészséges élelmiszer állítható elő. Használata szermaradékot nem eredményez.

A PS PERFECT használatával a műtrágya és növényvédő szer felhasználást legalább 25-30%-al csökkenteni lehet, és legalább 10-15% terméstöbblet érhető el. A PS PERFECT alkalmazása így többszörösen megtérül.

A PS PERFECT hatóanyaga a talajok önregenerációját végző legfontosabb mikroorganizmus: a Trichoderma mikrogomba. Elsősorban a természetes talajokban is jelen lévő Trichodermák tevékenysége teszi lehetővé a vetésváltás alkalmazását a mezőgazdasági termesztésben. A PS PERFECT készítménnyel kijuttatott nagy mennyiségű Trichoderma spóra a talajok regenerációját jelentősen felgyorsítja.

A PS PERFECTTEL  kijuttatott Trichoderma tömeg immunizálja a növényeket, megnövelik azok stressz ellenálló képességét.

A Trichoderma gomba aktivitása stimulálja a gyökerek növekedését. A nagyobb gyökérrendszer hatékonyabb ásványi anyag felvételt tesz lehetővé, ami fokozottan igaz a nitrogén felvételére, csökkentve annak kimosódását. A PS PERFECT alkalmazásával csökkenteni lehet az ivóvízkészletek elnitrátosodását.

A PS PERFECT különleges formulázása lehetővé teszi a mikrogranulátum starter műtrágya és a biológiai hatóanyag együttes kijuttatását, így mindkét hatásmechanizmus együttes kiaknázását. A Trichoderma asperellum spórák a starter műtrágyával együtt kijuttatva megfelelő időben és megfelelő mélységbe kerülnek a talajba, koncentráltan a növények közelébe, a sorokba.

Felhasználás

A PS PERFECT készítményt 20 kg/ha dózisban kell kijuttatni mikrogranulátum adagolóval a vetéssel egyidőben, a vetőmag sorába, a vetőmaggal azonos mélységbe.

Árak

PS Perfect

PS Double

A PS DOUBLE mikrobiológiai készítmény alkalmazása elsősorban kétszikű növényeknél hasznos. A biológiai hatóanyag Coniothyrium minitans az egyik legaktívabb gombafaj, amely részt vesz a talajok regenerációjában kétszikű növények termesztése előtt, ill. után. A Coniothyrium minitans faj a talajban a szkleróciumot képző kórokozók számára kedvezőtlen viszonyokat teremt.

A PS DOUBLE különleges formulázása lehetővé teszi a mikrogranulátum starter műtrágya és a biológiai hatóanyag együttes kijuttatását, így mindkét hatásmechanizmus együttes kiaknázását. A Coniothyrium minitans spórák a starter műtrágyával együtt kijuttatva megfelelő időben és megfelelő mélységbe kerülnek a talajba, koncentráltan a növények közelébe, a sorokba.

Felhasználás

A PS DOUBLE készítményt 20 kg/ha dózisban kell kijuttatni mikrogranulátum adagolóval a vetéssel egyidőben, a vetőmag sorába, a vetőmaggal azonos mélységbe.

Árak

PS Double